Niet dringend, wel belangrijk

Het was woensdag 7 mei, drie dagen geleden, maar het lijkt al veel verder weg in de tijd. Ik voelde dat het zo'n dag zou worden, waarop er nauwelijks iets uit je vingers komt. Zo'n dag, die maar niet goed op gang wil komen, ook al stort je je nog zo fanatiek op je werk.

Met in mijn achterhoofd een goed verhaal over time management, dat ik nog niet zo lang geleden heb gelezen, nam ik het besluit de rest van die dag de berg werk maar de berg werk te laten en te gaan doen wat goed aanvoelde. Of in de termen van dat goede verhaal: belangrijke dingen, die niet dringend zijn (prioritize important things that are not urgent – don't do only urgent things the whole day long zoemde een vermanend stemmetje in mijn hoofd).
Ik deed het. Het voelt als spijbelen. En het werkt geweldig.

 

Niet dringend, wel belangrijk. Bovenaan mijn lijst met dingen, die aan die kwalificatie voldoen, staat starten met een eigen blog. Persoonlijker en directer dan de artikelen op Studio ICT. Het zou mooi zijn, dacht ik, om dat blog op www.fredteunissen.nl neer te zetten. Alleen, daar staat al het een en ander. Kan ik het blog dan niet beter op www.fredteunissen.com opbouwen en de inhoud van de nl-site daar later naar overhevelen, was de volgende gedachte. En een goeie.

Mijn eigen naam punt com was een paar jaar geleden nog beschikbaar, maar zou dat nu nog zo zijn? Jazeker. Die was afgelopen woensdag nog steeds vrij. Maar nu niet meer.

 

Ik heb die dag een betaald abonnement genomen op Jimdo, inclusief de nieuwe dotcom domeinnaam. (50 euro en 40 eurocent per jaar – geen geld voor een goede site).
Ik heb nu een mooie basis, waarop ik het blog vorm kan gaan geven.
Jimdo heeft nog maar heel kort de mogelijkheid om een blog te maken binnen een Jimdo-site. Dat heeft alles in een stroomversnelling gebracht. Toen ik zag dat ze een beta-versie wat breder wilden testen, heb ik meteen een e-mail gestuurd en kort daarna kreeg ik toegang tot de nieuwe blogmodule (waarvoor veel dank Jimdo-mensen!)

We zijn nu drie dagen verder en de contouren van het blog worden zichtbaar. Ik heb ook de naam heel voorzichtig aan een paar intimi voorgelegd en zij reageren niet negatief.

Al met al verbaast het me wat er met een ruime middag concentratie op iets war belangrijk is, maar niet urgent, kan ontstaan: iets waar ik opgetogen over ben. Iets moois. Iets van echte waarde.

Ik moet dat veel vaker doen, creatief spijbelen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0